0

Ar žinai, kad... Lietuvos gyventojams trūksta jodo?

2018-05-18
Pastaruoju metu vis dažniau pasigirsta įspėjimų apie druskos žalą, bet beveik nė vienas stalas neapsieina be druskos, nes tai nuo seno kasdien vartojamas maisto pagardas. Tačiau mitybos specialistai pabrėžia, kad jei jau vartojama druska, ji turi būti joduota. 
plačiau

Ar žinai, kad... jei norite būti sveikesni – valgykite daugiau skaidulinių medžiagų turintį maistą

2018-04-19
Skaidulinės medžiagos taip pat vadinamos prebiotikais, nes šios medžiagos yra gerųjų bakterijų (bifidobakterijų, laktobakterijų ir kt.) maistas ir skatina jų augimą. Vartoti prebiotikus reikia dėl to, kad  taip atkuriama normali žarnyno mikroflora.
plačiau
0

Ar žinote, kad vaikai gali valgyti tik kietai virtus kiaušinius?

2018-03-23
Šiluma apdorotas kiaušinis geriau įsisavinamas, negu žalias. Tinkamai apdoroto kiaušinio trynys neturi būti nei skystas, nei minkštas.
plačiau
0

Kovo 22-oji – Pasaulinė vandens diena

2018-03-21
Šių metų pasaulinės vandens dienos tema – „Gamta vandeniui“.
plačiau

0

Užgavėnės neatsiejamos nuo blynų

2018-02-12
Užgavėnės daugumai lietuvių neatsiejamos nuo blynų. Jie gali būti kepami įvairių formų ir skonių: bulviniai, morkų, moliūgų ir t. t.
plačiau
0

FIZINIS RAŠTINGUMAS IKIMOKYKLINIAME AMŽIUJE

2016-02-25
Judėjimas – sveikata! Ne kartą girdėta frazė, bet dar svarbiau judėti ir sportuoti taisyklingai. Visi žino, kad fiziniai pratimai yra naudingi, tačiau gana dažnai pamirštama, kad netaisyklingai atliekami judesiai gali sukelti sveikatos problemų. 
 
plačiau
0

Naudinga žinoti apie džiovintus vaisius

2015-12-02
Džiovinti vaisiai - saldus ir naudingas užkandis, nes džiovinant juose išlieka nemažai naudingųjų medžiagų: kalcio, geležies, magnio, kalio, įvairių vitaminų. Tačiau renkantis džiovintus vaisius labai svarbu perskaityti etiketę, nes juose gali būti papildomai įdėta cukraus, maisto priedų.
plačiau

Baklažanas

2015-09-11


Baklažanas gali būti įvairių spalvų. Lietuvoje mes įpratę matyti tamsiai violetinės spalvos baklažanus, nors jie gali būti gelsvos ir kreminės spalvos. 


plačiau

Vanduo iš čiaupo - koks jis?

2015-07-10
„Sveikatiada“ ir toliau aktyviai domisi vandeniu, jo savybėmis, skoniu ir kokybe. Bendradarbiaudami su UAB „Vilniaus vandenys“ atstove dr. Ramune Albrektiene šį kartą domėjomės dar vienu visiems žmonėms itin aktualiu klausimu...


plačiau
0

Šaltinių ir rudasis vanduo

2015-06-22
„Sveikatiada“, bendradarbiaudama su vandens ekspertais iš UAB „Vilniaus vandenys“ tęsia pažinčių ciklą su vienu svarbiausiu gyvenimo elementų – vandeniu. Kviečiame susipažinti su dar dviem visuomenėje paplitusiai teiginiais apie vandenį...

plačiau

Vandens mitai ir faktai

2015-05-18
„Sveikatiada“ tęsia išsamią pažintį su vienu iš pagrindinių gyvybės elementų - vandeniu. Šį kartą bus aptarti dar du visuomenėje paplitę teiginiai, kuriuos vieni laiko mitais, o kiti – tikra tiesa. O kaip yra iš tikrųjų?



plačiau

Titnagas ir vanduo

2015-04-15

„Sveikatiada“, kartu su bičiuliais iš bendrovės „Vilniaus vandenys“ kviečia Jus dar atidžiau patyrinėti vandenį. Juk vanduo – vienas pagrindinių gyvybės šaltinių, tad verta apie vandenį žinoti kuo daugiau, ar ne?


plačiau

Sveika mityba žiemos metu

2015-01-05

Žiema mažiau valgome šviežių daržovių, šviežių vaisių ir uogų, todėl galime pajusti vitaminų, kai kurių mineralinių bei biologiškai aktyvių medžiagų stygių, ir dėl to gali atsirasti didesnių ar mažesnių sveikatos problemų...


plačiau
0

KAS SLEPIASI BULVIŲ TRAŠKUČIŲ PAKELYJE?

2014-12-15
Pažvelkime iš arčiau, kas sudaro vieną mūsų itin mėgstamą produktą – bulvių traškučius.
Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto mitybos skyriaus vedėja Ilona Drulytė „Sveikatiados“ dalyviams papasakos daugiau apie šio moksleivių itin mėgstamo maisto produkto sudėtį.  
plačiau
0

Maisto produkto sudėtis

2014-12-04

Praėjusiame pranešime supratome, kad renkantis vienokį ar kitokį maisto produktą itin naudinga yra suprasti pavadinimą, kadangi jame slypi daug daugiau informacijos nei atrodytų iš pirmo žvilgsnio.



plačiau
0

KAIP PASIRINKTI MAISTO PRODUKTĄ PAGAL JO ETIKETĘ

2014-11-14
 „Sveikatiada“ pristato pranešimų ciklą, kuris padės susipažinti su pagrindiniais principais, kaip maisto produktai yra ženklinami ir kaip skaityti ir suprasti maisto produkto etiketę. Juk dažnai perkame įvairius produktus parduotuvėje...

plačiau

Specialistų patarimai tvarkant maistą

2014-11-03
Kasmet spalio 16-ąją minima Pasaulinė maisto diena. Minint šią dieną siekiama plačiau informuoti visuomenę apie pasaulines maisto problemas, stiprinti žmonių solidarumą kovojant su badu, skurdu ir netinkama mityba. 

www.nmvrvi.lt 
plačiau
0

Vandens išvaizda gali būti apgaulinga

2014-09-18
Vandens išvaizda gali būti apgaulinga – skaidrus, bekvapis vanduo nebūtinai yra saugus: 5 klausimai apie geriamąjį vandenį. Geriamasis vanduo – gyvybės šaltinis, didžiausią dalį sudaranti mūsų kūno sudedamoji dalis, pagrindinis maisto produktas ... Ką kiekvienas turi žinoti apie geriamąjį vandenį?
plačiau
0

Apie vasaros desertą – uogas

2014-09-16

Mėgautis šviežiomis uogomis, o ypač iš savo daržo - didelis malonumas. Visi gerai žinome bei vertiname šiuos puikius maisto produktus, išsiskiriančius savo skoninėmis savybėmis bei maistine verte. Uogose nemažai vitaminų (A, E, B grupės, PP, C), mineralinių medžiagų (natrio, magnio, fosforo, kalio, kalcio, geležies...
plačiau