0 0 0
„Pietų kovų ringo" receptai!

2022-03-12

UOGŲ TIRAMISU
 
250 g maskarponės
2 kiaušinių trynių
1 šaukštelio vanilinio cukraus
10 sausainių „Damų piršteliai“
2 saujų mėgstamų uogų (braškių, aviečių, šilauogių, serbentų, gervuogių)
½ stiklinės apelsinų sulčių
 
1. Gerai ištrinkite kiaušinių trynius su vaniliniu cukrumi. Po truputį sudėkite maskarponę.
2. Pusę sausainių pamirkykite apelsinų sultyse ir išklokite jais formos dugną.
3. Ant sausainių dėkite pusę paruošto kremo, berkite pusę uogų.
4. Likusius sausainius taip pat pamirkykite sultyse, sudėkite į formą ant uogų, tada sudėkite likusį kremą ir papuoškite likusiomis uogomis.
5. Tiramisu kelioms valandoms arba nakčiai įdėkite į šaldytuvą.

 
Patarimai:
  • Galite gaminti ne vienoje, o keliose atskirose mėgstamose formelėse.
  • Jei uogos didelės, galite jas pasmulkinti.
  • Jeigu mėgstate, tiramisu galite paskaninti bananu.
 

 
VARŠKĖS KEKSAS SU AVIETĖMIS
 
200 g šaldytų arba šviežių aviečių
300 g kvietinių miltų
200 g varškės
5 kiaušinių
250 g sviesto
3 bananų
1 šaukštelio kepimo miltelių
4 šaukštų avižinių dribsnių
3 cm imbiero šaknies
3 šaukštai cukraus
 
1. Iki vientisos masės suplakite sviestą su cukrumi.
2. Po vieną muškite kiaušinius ir plakite toliau. Į šią masę po truputį dėkite dalį persijotų miltų ir maišykite.
3. Sudėkite varškę, tarkuotą imbierą, kepimo miltelius, vanilinį cukrų bei likusius miltus.
4. Kepimo skardą ištepkite sviestu, dėkite dalį tešlos, o ant jos – du į šešias dalis sulaužytus bananus ir pusę aviečių.
5. Uždėkite likusią tešlą, sudėliokite dar vieną laužytą bananą ir užberkite likusias avietes. Užbarstykite avižiniais dribsniais ir kepkite 45–50 minučių 185 °C temperatūroje.
 
 
 

 
MIEŽINIAI BLYNAI SU BANANAIS IR DŽIOVINTAIS ABRIKOSAIS

150 g virtų miežinių kruopų
1 banano
1 saujos džiovintų abrikosų
2 kiaušinių
½ stiklinės natūralaus jogurto
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 stiklinės miltų
Žiupsnelio druskos
Aliejaus (kepimui)
 
1. Į dubenį suberkite virtas kruopas, smulkintą bananą, smulkintus abrikosus, sumuškite kiaušinius, įpilkite jogurto, įberkite druskos, supilkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir viską gerai išmaišykite.
2. Paruoštą tešlą palikite pastovėti 10 min.
3. Blynelius kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Kepkite vartydami iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
4. Patiekite su jogurtu ir šviežiomis uogomis.

vmgonline.lt