„Mano mėgstamiausias užkandis! Užkandžių receptų idėjos

2022-01-20

Visus didelius ir mažus kviečiame dalyvauti startuojančiame konkurse – „Mano mėgstamiausias užkandis!". Išbandykite savo jėgas naujame konkurse ir parodykite, kokius sveikatai palankius užkandžius verta valgyti užkandžių fiestoje! :)

O kad užkandžių idėjų Jums nepritrūktų, dalinamės "Sveikatiados" draugų "Nestoras maistas" komandos puikiais užkandžių receptais! Kviečiame išbandyti ir gaminimui rinktis „Arimex" riešutus bei džiovintus vaisius be pridėtinio cukraus :)

Sveikesni nutelos skonio saldainiai

Ingredientai:
*150g kepintų lazdyno riešutų be luobelės (~20min vis pavartant kepti orkaitėje)
*150g džiovintų datulių be kauliukų
*4 v.š. kakavos
*kakavos
*sezamo sėklų
Eiga:
Maisto smulkintuve smulkinti lazdyno riešutus iki riešutų sviesto konsistencijos. Sudėti datules, kakavą ir vėl viską smulkinti iki vientisos masės. Rankomis formuoti rutuliukus, kuriuos vėliau volioti kakavoje arba sezamo sėklose. Palaikyti šaldytuve.
 
3 ingredientų 'braunis' (be miltų, be pridėtinio cukraus)

Ingredientai:
*6 pernokę vidutinio dydžio bananai
*250g žemės riešutų
*50g kakavos miltelių
Eiga:
Žemės riešutus paskrudinti 170 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Riešutus supilti į trintuvą ir trinti apie 15 min., kas keletą minučių vis nuvalant ant trintuvo sienelių nusėdusius riešutų gabalėlius, riešutus trinti iki kreminės konsistencijos - taip pagaminame riešutų sviestą! Bananus sutrinti šakute, supylti riešutų sviestą ir suberti kakavą, viską labai gerai išmaišyti. Masę supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą, viršų papildomai pabarstyti graikiniais riešutais ir kepti 180C 45min, prieš pjaustant ir valgant leisti šiek tiek atvėsti.
 
Keptuvėje kepta granola

Ingredientai:
*1 v. šaukštelis ghi sviesto

*1 puodelis avižų
*1/2 puodelio lukštentų saulėgrąžų
*1/2 puodelio graikinių riešutų
*1 a. šaukštelis cinamono
*sauja razinų
Eiga:
Į vidutiniškai įkaitintą keptuvę sudėti ghi sviestą, suberti avižas, saulėgrąžas, graikinius riešutus, viską apipilti cinamonu. Vis pamaišant kepti 8-10min. Avižoms ir riešutams įgavus lengvai rudą spalvą, patraukti nuo ugnies ir įmaišyti razinų. Granolą suberti į indą ir naudoti kur vaizduotė leidžia: ant jogurto, į košę, su pienu, vaisiais ar tiesiog be nieko.
 
SKAUNAUS!